Ünnepi nyitvatartás a Variola Logisztikánál - Nézze meg mi a különbség egy lengyel és egy magyar karácsony között!

A Variola Logisztika a visegrádi országok specialistája, ezért Lengyelország számunkra szinte második otthonunk. Nézzük milyen hagyományok jellemzőek a lengyel ünnepekre!

 Míg a magyar babonák inkább az Újévhez kapcsolódnak, Lengyelországban karácsonykor jelennek meg legfőképp.

 

A lengyel népi hagyományok szerint, amit szenteste teszel, az meghatározza az egész évedet. Így pl. nem ajánlott napközben aludni, feküdni mert az azt jelenti, hogy betegek leszünk. A gyerekeknek pedig  ajánlott legalább egyszer belepillantani az iskolai könyvekbe, hiszen az jó eredményeket előlegez meg a tanulmányaik terén.

 

Egy másik babona alapján, december 24-én nem szabad semmit sem kölcsönkérni, sem kölcsönadni, különben a házból távozik a szerencse.

 

Ami a karácsonyi vacsorát illeti, míg Magyarországon az ünnepi asztalon főleg a különböző szárnyas húsok, és a disznóhús játssza a főszerepet, addig a hagyományos lengyel fogások főként halakból állnak.

 

Érdekesség, és ritkaság az ünnepi szokások közt, hogy szinte már csak Lengyelországban maradt fenn az ostyatörés hagyománya, ami az utolsó vacsorán megosztott kenyeret jelképezi. A népszokás szerint az ostyatörést jókívánságok kísérik, valamint ilyenkor nyerünk és adunk megbocsátást.

 

Ezúton szeretne a Variola Logisztika csapata boldog karácsonyt, és sikerekben gazdag új évet kívánni!

 

Ünnepi nyitvatartásunk

 

December 20-tól január 6-ig csapatunk is az ünnepekre koncentrál, és felkészülünk az új évre, hogy a tőlünk megszokott precizitással folytathassuk a munkát. Az ebben az időszakban beérkezett megkeresésekre január 6-án válaszolunk.

 

AZ AJÁNLATKÉRÉSHEZ KATTINTSON IDE.

Ajánlatkérés
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A sütik kezeléséről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.