Ön hatékonyan optimalizálja a logisztikai költségeit?

Bár a logisztikai szektor gyorsan fejlődik, és a folyamatos újításoknak köszönhetően egyre hatékonyabban képes kiszolgálni a megrendelőket, mégis - ahogyan bármilyen más iparágban - itt is vannak kihívások, amikkel meg kell küzdeni.

 

Ilyen aktuális probléma a szállítmányozásban az üzemanyag folyamatosan változó árfolyama, vagy a képzett munkaerő hiánya, ami egyet jelent azzal is, hogy a megfelelő képzettséggel rendelkező munkavállalók értéke nagymértékben nőtt.

 

Míg az ingadozó üzemanyagárak kezelése nem okoz problémát a tapasztaltabb szállítmányozó cégek részére, a munkaerő drágulása már egy nehezebben kezelhető helyzetet teremt. Napjainkra a növekedés mértéke már olyan szintű, hogy a cégek kénytelenek a szerződési díjakat is növelni.

 

Hogyan lehet mégis optimalizálni a logisztikai költségeket egy ilyen helyzetben?

 

A legtöbb megrendelő úgy próbálja alacsonyan tartani a költségeket, hogy házon belüli szervezéssel, több, kisebb fuvarozóval oldják meg a szállítmányozást úgy, hogy minden egyes szállítás esetén megversenyeztetik a fuvarozókat, és minden alkalommal számos árajánlatot dolgoznak fel. Ez azonban nem egy hatékony megoldás. Így a logisztikai költségeket közvetlenül nézve valóban olcsóbban jönnek ki, azonban sok esetben nem számolnak a közvetett költségekkel, vagyis azzal, hogy a cégen belül, a szervezést ellátó munkatárs(ak) mekkora kapacitását öleli fel ez a szervezés, és mennyibe kerül az ő ideje a cég számára. Ezen felül fontos látnunk azt is, hogy a szállításszervezés egy külön szakma, és több éves tapasztalatot igényel, ha valóban hatékonyan szeretnénk csinálni. Az esetlegesen a szállítás alatt fellépő problémákról nem is beszélve, amelyekre a nagyobb szállítmányozó cégek komplett megoldást képesek biztosítani és hatékonyabban képesek reagálni, mint a kisebb fuvarozó cégek. A nagyobb cégekkel kötött hosszú távú szerződéseknek számos előnye van, amit érdemes kihasználni, hiszen rendelkeznek azokkal az erőforrásokkal és kapcsolati rendszerrel, amelyek segítségével optimálisabb megoldást nyújthatnak egy-egy megbízásra, egy hosszú távú együttműködés keretében.

 

Mi a Variolánál stabil szakmai háttérrel, és kollégáink több éves tapasztalatával biztosítjuk Megrendelőinknek azt, hogy szállítmányuk a lehető legoptimálisabb költségek mellett, a leggyorsabban és a legbiztonságosabban jusson el a célig.

 

Keressen minket Ön is bizalommal, ha egy megbízható partnert keres a szállítmányozásban.

Ajánlatkérés
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A sütik kezeléséről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.