Mire kell figyelni hűtős szállítmányozásnál?

A folyamatos hűtést igénylő áru mindig speciális szállítást és szállítási körülményeket követel. Különösen akkor kell nagyon odafigyelni, ha külföldre akarja elszállíttatni áruját.

Mire kell figyelni hűtős szállítmányozásnál? Mondjuk is!

A folyamatos hűtést igénylő áru mindig speciális szállítást és szállítási körülményeket követel. Különösen akkor kell nagyon odafigyelni, ha külföldre akarja elszállíttatni áruját, hiszen Ön sem szeretné, hogy mire a rakomány célba ér, romlott termékek kerüljenek elő a járműből.

 

Milyen áruknál lehet szükség hűtőkocsira?

Természetesen olyan élelmiszerek esetén, melyek nagy melegben megromlanak; olyan termékeknél, amik érzékenyek a hőmérsékletre és annak változására; illetve fagyasztott áruk szállításánál is ezt a fajta furgont kell igényelni. A hűtés, valamint ennek körülményeinek megfelelő biztosítása  mellett a sérülésmentes leszállítás szintén elsődleges szempont.

 

Miről ismerszik meg az igazán jó hűtős furgon?

 

  • Hőmérséklet

 

Az első dolog, amire oda kell figyelni, hogy a furgon, az autó valóban képes legyen a megfelelő hőmérsékletet hosszú távon biztosítani. Ez természetesen áruként, kategóriánként és az áru minőségét illetően is eltérhet. Hiszen fagyasztott árut általában -22-18 fok között, míg hűtött árut 0-4 fok között ajánlott tartani szállítás közben.

 

  • Szigetelés

 

A raktér megfelelő szigetelése szintén elengedhetetlen, hiszen e nélkül a megfelelő, az adott áruhoz alkalmazkodó hőmérséklet megtartása lehetetlen is volna. A szigetelés abban az értelemben is fontos, hogy a kocsi fala és padlója sem vizesedik át hűtés közben. Ugyanis, ha ez megtörténik a kocsi el kezd belülről rohadni, ahogy az a termék, élelmiszer is, amit benne szállítanak.

 

  • Hűtőegység

 

Mindenképp ellenőriztesse a fuvarozóval, hogy a hűtőegység optimálisan működik-e? Hiszen ha ez meghibásodik, akkor akár 30 %-kal is rosszabb körülményeket és hőmérsékletet tud biztosítani a raktér, ami szintén azt eredményezi, hogy tönkre megy az áruja.

 

  • Tér

 

A megfelelő nagyságú rakodótér nagyon fontos a hűtős szállításnál. Ha esetleg marad kihasználatlan felület, attól nem esik kár az áruban, ilyenkor csupán megfelelően kell rögzíteni. Túl sok áru bezsúfolása sem szerencsés, mert akkor sérülhetnek, ami mondjuk élelmiszer esetén nagyon nagy gondot tud okozni. Szállítás esetén tehát mindenképpen egyeztessen a szállítmányozó céggel, hogy az adott mennyiségű és milyenségű áru biztonságosan, megfelelően hűtve hogyan fér el, és esetlegesen hány kocsira vagy hány szállítási körre lesz szükség.

 

  • Műszaki

 

A kocsi megfelelő műszaki állapotát is mindenképpen és feltétlenül ellenőrizze, ellenőriztesse. Legyen megfelelő a gumi rajta, legyenek ezek ellenőrizve, beállítva. A szállítmányozóval tisztázzák az adók, járulékok kifizetését és ha a szükséges útdíjakról is egyeztessenek.

 

  • Idő

 

Élelmiszerek esetén nagyon fontos, hogy minél rövidebb idő alatt pakoljanak be, hogy az árunak ne legyen ideje felmelegedni, kiolvadni. Úgy legyen elrendezve az áru, hogy az elsőként használatba kerülő legyen legbelül, ezáltal ez lesz utoljára kipakolva. Egy hűtős furgon általában a motor járatása nélkül is képes megfelelő hőmérsékleten tartani az árut, ha megfelelő áramszolgáltatás folyamatosan elérhető. Így amiatt sem kell aggódnia, hogyha az azonnali kipakolás nem megoldható.

Hűtős szállításnál is válasszon megbízható partnert, válassza a Variolát!

Alapos odafigyeléssel, megbízható fuvarszervezéssel és gyakorlott sofőrökkel garantáljuk a sérülésmentes, hűtött áruszállítást.

Ajánlatkérés
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A sütik kezeléséről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.