Mennyi az annyi? Avagy hogyan számolják a fuvardíjakat.

Nemzetközi szállítmányozás esetében nagyon fontos kérdés, hogy mennyi lesz a fuvardíj? De a “mennyi az annyi?” kérdés megválaszolása előtt érdemes tisztáznunk egy nagyon fontos fogalmat.

 

Még pedig a mérőáru meghatározását, amit más néven csak mérőszámként ismer a szakma. Ezzel határozzák meg a térfogat/tömeg hányadost, ami alapján kiszámolják majd a pontos a fuvardíjat is. Fontos azonban, hogy egészen más mérőszámmal kell kalkulálni repülős, közúti szállításnál, illet hajós szállítmányozásnál.

 

Ehhez egy profi szállítmányozó cég, mint a Variola Logisztika, profi segítséget és kalkulációt tud Önnek nyújtani.

 

Mennyi is lesz akkor a fuvardíj? És egyáltalán milyen költségek befolyásolják?

A fuvardíj mértékét a már említett mérőáru, azaz a mérőszám mellett igazából főleg két költség határozza meg: a statikus és a változó költségek. Statikus, azaz állandó költség a beszerzés és a fenntartás összege, valamint minden bérköltség, adó és járulék is ide tartozik. A változó költségek közé pedig az üzemeltetéssel kapcsolatos költségek tartoznak, illetve a díjak megfizetését is ide kell sorolnunk.

A nemzetközi fuvarozás esetében a fuvardíjakra erősen hatással van a kereslet és kínálat valamennyi paramétere, ezért ezeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, és erről a szállítmányozás előtt érdemes egyeztetni a szállítmányozó céggel. “Különleges” áru, azaz hűtött áru és veszélyes anyag szállításánál egyéb díjszabásokat is figyelembe kell venni, ami emelheti a fuvardíjat magát is.

A szállítási költséget befolyásolja még, hogy éppen milyen országba szeretne fuvaroztatni, ugyanis ilyenkor figyelembe kell venni az ottani, helyi ünnepeket, illetve azokat az ünnepeket és országokat is, ahol áthalad majd a fuvarozó. Természetesen elsősorban a nagy nemzetközi ünnepekkel kell számolni, mint a karácsony vagy a húsvét, hiszen ilyenkor a kereslet - a nagy ajándékozási láz miatt - felettébb megnő, emiatt pedig emelkednek általában a szállítmányozási díjak is.

 

Ne bízza a véletlenre a fuvardíjat,  bízza magát inkább Ön is a Variolára!

Ajánlatkérés
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A sütik kezeléséről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.