Kezdő kamionosok, fuvarozók erre figyeljenek!

Mivel felettébb változatos és izgalmas szakmáról beszélünk, manapság a fuvarozás egyre népszerűbb pálya és hivatás.

Mivel felettébb változatos és izgalmas szakmáról beszélünk, manapság a fuvarozás egyre népszerűbb pálya és hivatás. Nagyon komoly elhivatottság kell hozzá, profi szakértelem és perfekcionista hozzáállás.

 

Ehhez járulnak még hozzá azok a személyiség és jellembeli tulajdonságok, mint a megbízhatóság, a pontosság, a minden körülmények közötti odafigyelés és precizitás.

 

Ha ezekben Ön is magára ismert, és már érzi, hogy hívja, szólítja a fuvarozó szakma,

akkor mondjuk is mire érdemes odafigyelni!

 

Összeszedtük az 5 legfontosabb dolgot, amit mindenképp tudnia kell egy kezdő, vagy leendő fuvarozónak!

Íme:

 

1. A legelső lecke

Egyáltalán mi is pontosan a kamionozás? Olyan árutovábbítás, ami országhatárokon innen és túl elviszi az árut A-ból B-be. Legtöbbször 40 tonnás nyerges vagy pótos szerelvénnyel, de ezek mellett még számtalan autó típust kell tudni és megkülönböztetni.

 

2. Egy életforma, amit Ön választ

Lelkileg, az elméjében és pszichésen is fel kell magát készítenie, ha ezt a szakmát választja. Ugyanis főleg a nemzetközi szállítmányozás területén számolnia kell azzal, hogy többet lesz otthonról távol, hogy sokszor a meghitt hálószobát egy kamion fülkéjében kell magának berendeznie, ami egyben a nappali és a konyha is. Persze csupán megfelelő idő- és munkabeosztás kérdése, hogy a család és a családi kapcsolatok ennek ne szenvedjék el negatív hatását. Emellett a fuvarozás, ami átível majdnem az egész világon egy izgalmas utazás, egy hatalmas és szinte egy egész életre szóló kaland.

 

3. Alapvető eszközök

Vegyük sorra, hogy mit kell bevásárolnia az első nagy út előtt, amit a fuvarozós mindennapokban majd használnia kell, és hasznára lehet:

  • hálóruha, ágynemű
  • tisztálkodószerek
  • meleg ruha és elegendő váltóruha
  • gyógyszeres és elsősegély táska
  • munkavédelmi cipő, láthatósági mellény

 

4. Tudás-alapok

Természetesen a tudás az alapja mindennek. A nemzetközi KRESZ megfelelő ismerete elengedhetetlen, ezenkívül számos más tudással is fel kell magát vérteznie, ha az utak ura akar lenni. Például a megfelelő nyelvismeret - elsősorban az angol nyelv - tudása és magabiztos használata nagyon fontos. Ha esetleg még ezen a téren van szint, ahová fejlődhetne, akkor javasolt mielőbb elmenni egy nyelvtanárhoz, vagy nyelviskolába. Ezenkívül a megfelelő iskolai végzettség, és az azt igazoló papírok és szükségesek, jó, ha ezek másolatát, a kötelező engedélyekkel együtt mindig magánál tartja.

 

5. Amikor már úton van

  • Mindig tartson nagyobb követési távolságot a kelleténél, így a váratlan helyzetekben is időben tud reagálni és lassítani, ha szükséges.
  • Mindig rögzítse a rakományt, ha meg akarja magát kímélni az utána való futkorászástól.
  • Az éket mindenképpen használja rakodás közben!
  • A felsoroltakon kívül még számos fontos dolog van, amit tudni érdemes erről a változatos és kalandos szakmáról.

 

A Variola Sped Zrt. büszke arra, hogy a legprofibb fuvarozókkal és legmodernebb kamionokkal vág neki minden útnak világban!

 

 

 

Ajánlatkérés
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A sütik kezeléséről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.