Interjú Tóth Balázzsal, a Variola irodavezetőjével

Balázsnak - a Variola irodavezetőjének - 10 év tapasztalata van a szakmában.

2009-ben kezdte meg a karrierjét egy nemzetközi szállítmányozó- és logisztikai cégnél asszisztensként, majd egy nemzetközi import részleg vezetője volt 5 évig.

 

“Szállítmányozással és fuvarozással kapcsolatban is van tapasztalatom. Két ismert szállítmányozó cégnél, valamint egy kifejezetten fuvarozó cégnél is dolgoztam.”

 

A kezdet

Balázs Kereskedelem és Marketing szakon végzett, itt találkozott először a logisztikával, ami azonnal megragadta a figyelmét. Nem is dolgozott eredeti szakmájában, az iskolapadból azonnal a logisztika világába terelte az élet. Mai tapasztalatát pedig speciális belső képzéseknek, és a szakmában eltöltött évek gyakorlatának köszönheti.

 

“Van, amikor keresed a hivatásod, és van, amikor a hivatásod talál meg téged. Nálam ez utóbbi történt.”

 

Hogyan kerültél a Variolához és milyen területekért vagy felelős a cégnél?

“A Variolához is egy szerencsés véletlen folyamán kerültem, egy ismerősön keresztül tudtam meg, hogy irodavezetőt keresnek. Jelentkeztem a pozícióra, és az interjún azonnal tudtuk, hogy egymást kerestük.

 

Irodavezetőként tulajdonképpen mindenre kell, hogy rálátásom legyen. Napi szinten tartom a kapcsolatot minden munkatársammal, a fiatalabb csapattagok mentorálását is én végzem. Nemcsak a kollégákkal, de a Variola Sped két tulajdonosával is mindennapos egyeztetést folytatok. Az egyik legfontosabb feladatom az operatív irodai munka összefogása, de a pénzügyi részlegre, valamint az értékesítési folyamatokra is rá kell, hogy lássak.

 

Szeretek egyszerre sok dolgot csinálni, mindenbe belelátni, és rendszert vinni a folyamatokba. Szerencsére ez egy nagyon változatos munkakör, ahol minderre van lehetőségem”

 

Milyen a hangulat a cégnél?

“Nagyon motiváló. A csapat dinamikus, minden kolléga rátermett és ügyes. A partnerekkel is olyan jól tudunk együtt dolgozni, hogy kívánni sem tudna jobbat az ember, sok partnerünkkel már sok-sok évre nyúlik vissza a kapcsolat.”

 

Mi tetszett meg a legjobban a Variola Sped szemléletében, szerinted melyek azok a cég által képviselt értékek, amik miatt a partnerek is titeket választanak?

 

“Egyértelműen a rugalmasság és a tapasztalat.

 

Szerintem mind a munkatársak, mind a partnerek részére az egyik legvonzóbb a Variolában, hogy fiatal, és rugalmas a cég, és a csapat is, így nincsenek olyan bebetonozott szokások, vagy munkafolyamatok, mint egy 25-30 éve a piacon lévő cégnél.

 

Annak ellenére, hogy egy fiatalos, feltörekvő csapatról beszélünk, vannak idősebb kollégáink is, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. Az új kollégák kiválasztásánál is fontos szerepet játszik a szakmai tapasztalat, olyanokat keresünk, akik hozzá tudják tenni a maguk tudását a cég értékéhez.

 

Ez a kombináció a kulcsa annak, hogy ilyen hatékonyan tudunk, friss szemmel, berögződések nélkül reagálni a kihívásokra.”

 

Te milyen kihívásokat és lehetőségeket látsz a szállítmányozás területén?

“Olyan makro- és mikrogazdasági folyamatok zajlanak napjainkban, amiknek nem lehet tudni a végkimenetelét - pl.: gondolok az autóipar stagnálására, az építőipar hirtelen növekedésére - mely folyamatok hihetetlen lehetőségeket tartogatnak, de nagyon oda is kell figyelni rájuk.

 

Emellett a szállítmányozó cégek egyik legnagyobb kihívása hogy a megbízók egyre gyakrabban dolgoznak közvetlenül a fuvarozókkal, és ezzel a helyzettel versenyezni kell. Szerencsére a mi partnereink és leendő partnereink is tudják, hogy miért érdemesebb velünk dolgozni ahelyett, hogy közvetlenül a fuvarozókkal dolgoznának. Mi a megbízóinknak biztonságot nyújtunk, egy utas szállítmánybiztosítást, és egyéb vonzó plusz szolgáltatásokat nyújtunk.

 

Összességében azt mondhatom, hogy a Variolára jellemző rugalmassággal, és a partnereink számára nyújtott biztonsággal, továbbra is fenntartható az a dinamikus fejlődés, ami eddig is jellemezte a céget.”

 

Hány országba szállít már a Variola Sped, és melyek ezek?

“Összesen már 19 országba szállítunk.

 

V4 országok

Magyarország

Szlovákia

Csehország

Lengyelország

 

Baltikum 

Litvánia

Lettország

Észtország

 

Balkán térség

Törökország

Görögország

Románia

Bulgária

 

Benelux államok

Belgium

Hollandia

Luxemburg

 

Vállaljuk a szállítást Németországba, Spanyolországba, Portugáliába, Olaszországba és Szlovénia egész területére.”

 

Hogyan lehet kézben tartani a mindennapi munka során az ilyen dinamikus fejlődést egy cég életében?

“A precíz, hatékony munkavégzéssel.

 

Az egyik legfontosabb cégpolitika nálunk, hogy a precizitásnak a legkisebb egységtől kell kezdődnie. Egyén szinten, a saját munkájára kell figyelnie mindenkinek, így lehet a cég egészére kiterjeszteni a megfelelő, precíz hozzáállást. 

 

Pl.: Ha egy ügyfél azt mondja, hogy 10 órától lehet érkezni egy átadóhelyre, akkor ezt betartjuk. Kommunikáljuk az ügyfél számára, hogy mit veszünk fel, mikor, és mennyit.

 

Ennek természetesnek kéne lennie, de azt tapasztaltam, hogy más cégek a piacon nem szokták betartani ezt a gyakorlatban. Mi odafigyelünk az ilyen “apró” dolgokra, amik lehet, nem feltűnőek, de úgy gondoljuk ez a professzionális munka alapja. A kollégákkal napi szinten együttműködünk, segítünk egymásnak, és figyelünk a zökkenőmentes információáramlásra, hogy a megbízók fuvarfeladat teljesítésével kapcsolatos elvárásai teljesüljenek.

 

Ha a mindennapi operatív munkában gondoskodunk ezekről, akkor globálisan érvényesíthetjük a kívánt cégpolitikát.”

 

Keressen minket bátran Ön is hazai vagy nemzetközi szállítmányozással kapcsolatban!

 

Ajánlatkérés
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A sütik kezeléséről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.