e-CMR / e-fuvarlevél. Környezet és pénztárcabarát megoldás.

A közúti fuvarozásnak szintet kell lépnie a technológiában, előmozdítva a költséghatékonyságot és a környezetvédelmet egyszerre szolgáló informatikai megoldások térnyerését.

A CMR fuvarokmány a szektor összetett funkciójú árukísérő dokumentuma, amely a szállítási szerződés létrejöttének, az áru átadásának és átvételének igazolására szolgál, a fuvarozó által elvégzett munka számlázásának alapja. Jelenleg a fuvarozónak még csomagban kell leadnia a megfelelő dokumentumokat a speditőrnek, majd ezt követően postán eljuttatni a megbízónak. Ez azt jelenti, hogy a fuvarozó cégeknek postaköltségei és többletmunkája keletkezik.

 

Az e-CMR bevezetése jelentősen növelheti a fuvarozók versenyképességét, és csökkenti a környezetszennyezést.

 

Egyszerűbbé válik a logisztikai információk archiválása és a panaszkezelés, azonnali, valós adatok alapján lesz nyomon követhető a szállított áru mind a feladó, mind a szállítmányozó vállalkozás hozzáférhet az adatokhoz a teljes folyamatról, például a berakodás helyéről és idejéről, valamint arról, hogy a rakomány hol található és milyen teherautón van szállítva.

A fuvarozó a digitális fuvarlevélnek köszönhetően azonnal kiszámlázhatja a teljesített szolgáltatást a szállítás befejezése után, így az ágazat vállalkozásai hamarabb hozzájuthatnak megszolgált fuvardíjukhoz.

 

 OLCSÓ           Az előre nyomott fuvarlevél ára kb. 40 Ft, a szoftverből nyomtatva kb. 10 Ft.

 

 GYORS           CMR kitöltés ezzel a szoftverrel sablonból legfeljebb 10 másodperc!

 

EGYSZERŰ    Telepítés nélkül használható bármilyen platformról. Mellékletként elküldhető szkennelés nélkül.

 

 

Az e-CMR bevezetésének támogatására kérelmet nyújtott be az MKFE elnöke és főtitkára 2019 november 4-én az Innovációs és Technológiai Minisztérium tárcavezetőjéhez. Jelenleg 25 ország ratifikálta az egyezményt.

Az elektronikus fuvarlevél rendszer elősegíti a gyorsabb, biztonságosabb és átláthatóbb kereskedelmet, a digitalizáció ösztönzését és támogatja gazdasági fellendülést. Az elektronikus fuvarlevélre való áttérés célja továbbá a szállítmányozás hatékonyságának fokozása – különösen a világjárvány idején, amikor fontos a szállítmányozásban dolgozók fizikai kapcsolattartásának minimalizálása.

Ajánlatkérés
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A sütik kezeléséről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.