Interjú Barsi Lászlóval, a Formatex Kft. logisztikusával

Interjúnkban a Formatex Kft. hitvallásáról, jövőbeli terveiről, és a velünk való kapcsolatáról beszélgettünk.

Interjú Barsi Lászlóval, a Formatex Kft. logisztikusával

 

A Variola Logisztika Kft. zökkenőmentes munkakapcsolatot ápol a Formatex Kft.-vel, amely során a felek kölcsönösen elégedettek egymás teljesítményével.

 

Interjúnkban a Formatex Kft. hitvallásáról, jövőbeli terveiről, és a velünk való kapcsolatáról beszélgettünk.

 

 A Variola – mint a visegrádi országok specialistája -  hamar megtalálta a közös hangot és építette ki az együttműködés alappilléreit a magyarországi játék piacon működő cégek rangsorában harmadik helyen található Formatexszel, mely vállalattal nemcsak a hatékony szállítás, hanem a V4-eken belüli lengyel célrégiók is összekötik.

 

A Formatex 1995-ben alakult családi vállalkozásként. 2020-ban, tehát jelenleg is a család vezeti a vállalkozást?

 A céget alapítók a mai napig vezető szerepet töltenek be a Formatexnél. A családi vállalkozást Borhi János és Borhiné Haraszti Angéla vezetik. Elsőként egy makett boltot indítottak, mely a mai napig üzemel. A későbbiek folyamán nyitottak a játékpiac felé, elindulásukat pedig egy sikeres márkának köszönhetik.

Kezdetben a játékpiacon, inkább a nagykereskedelmi tevékenység volt jellemező a cégre, majd később már saját üzleteket is nyitott a vezetőség. A céget az első időkben, családias környezetben egy kis irodából pár fő irányította, majd a 2009-es válság után indult be a dinamikus növekedés, jelenleg pedig a Rétkerülő úton található a központ.

 

 

A kezdetekkor még csak makettekhez szükséges kellékeket importált Magyarországra a Formatex. Termékkínálat szempontjából mára ez hogyan változott, tehát milyen termékekkel foglalkoztok pontosan és milyen szolgáltatásaitok vannak?

 Széleskörű termékkínálattal rendelkezünk és az összes termékkategóriát forgalmazzuk, például társasjátékokat, építőjátékokat, kültéri játékokat, mágneses játékokat, babákat, tehát fiús és lányos termékeket egyaránt.

Számos stratégiai partnerünk van, akiknek a magyarországi forgalmazását végezzük.  Próbálunk a gyerekeknek értéket teremteni, tehát jó minőségű és hasznos játékokat forgalmazni megfizethető áron.

 

Ha néhány jelentős forgalmú, népszerű terméket, és általatok forgalmazott közkedvelt márkákat kellene megnevezned, melyek lennének ezek?

 A LOL babák nagyon közkedveltek, ezeket inkább az aktuális célkorosztály ismeri, főleg a lányok, de a VILLÁMVÁLASZ társasjáték is nagyon népszerű korosztálytól függetlenül, illetve ide tudnám még sorolni a GEOMAG termékeket is. Beszállító cégeink jellemzően angol-szász eredetűek.

 A cég saját termékein kívül értékesítünk még pl. LEGO, MATTEL, HASBRO, termékeket is.

 

 

A magyar piac mellett a lengyel régiókba is szállítotok játékokat. Van-e további terjeszkedési célja a vállalatnak; tehát nyittok-e a közeljövőben más országok felé is?

 Nemzetközi tapasztalatok megszerzése után Lengyelországba tudtunk népszerű termékeket juttatni az áruházláncok és játéknagykereskedők felé való terjeszkedéssel. Több áruházláncnak vagyunk beszállító partnerei.

Szeretnénk a Középkelet Európai országok felé is nyitni, például Csehország, Szlovákia, Románia, melyek felé a logisztikai lehetőségeink adottak, de ezek a célországok egyelőre a jövő részét képzik.  

 

 

Hogyan és mikor kerültetek kapcsolatba a Variola Logisztika Kft-vel?

 Cégünk tulajdonosa ismerte meg a Variolát egy logisztikai konferencián, ahol elmondták neki, hogy visegrádi és lengyel specialisták. Felvettük a kapcsolatot tavaly ősszel, majd a szállítási, fizetési kérdések egyeztetése után elkezdtünk együtt dolgozni. A visszajelzések és tapasztalatok nagyon pozitívak voltak, így próbáltunk minél több folyamatot rájuk bízni. Nagyon rugalmasak, és mindig próbáljuk megtalálni a közös nevezőt.

 

Milyen rendszerességgel veszitek igénybe a Variola szolgáltatásait?

 A Formatex importja és exportja szezonális, ráadásul ez a vírus is kicsit megnehezítette a dolgunkat, de a promós termékeket folyamatosan a Variola szállítja, illetve nagyon pozitív, hogy a visszáruztatásnál is rendkívül rugalmasak. Mindezek tükrében rendszeres exportokkal és importokkal is megbízzuk őket.

 

Ha három jelzővel kellene jellemezni a Variola munkáját és szolgáltatásait, melyek Titeket is érintenek, mik lennének ezek?

Nagyon jók a díjaik és az ár-érték arány kiváló, rendkívül rugalmasak és nagyon segítőkész csapat.

 

Miért szerettek a Variolával dolgozni?

 Az igyekezetük példás, ez látszik is rajtuk, illetve mindent megtesznek, hogy elégedettek legyünk. Én személy szerint nagyon szeretek velük dolgozni, mert mindig segítenek abban is, hogy az én munkám eredményes és hatékony legyen.

Ajánlatkérés
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A sütik kezeléséről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.