A hűtős szállítás buktatói

A hűtést igénylő áruk szállítása számos kihívást tartogat, szakértelmet és tapasztalatot igényel. Cikkünkben most összeszedtük a hűtős fuvarozás buktatóit.

Speciális olaj

 

A hűtős kocsik speciális gázolajat igényelnek a működéshez. Ha nem a rendeltetésnek megfelelő olaj kerül az erre kialakított tartályba, akkor a hűtő leáll, és az áru károsodik. Ilyen esetekben az olaj cseréjét csak szervizben lehet elvégezni, ami ráadásul jelentős időkiesést eredményez, és amíg az olaj cseréje nem történik meg, addig nem működik a hűtő.

 

Hőmérséklet-szabályozás

 

A hűtős fuvarozás egyik legnagyobb buktatója az, hogy az ideális hőmérséklet biztosítása nagymértékű precizitást, és tapasztalatot igényel. Mindig figyelemmel kell kísérni, hogy pontosan a megfelelő hőmérséklet tartományon belül mozogjon a hűtő, hiszen akár ez alá, akár ez fölé megy a hőmérő, károsodhat a rakomány. Az áru tulajdonságaitól függően a hűtő hőmérsékletére a szállítmányozó kollégának folyamatosan ügyelnie kell. Vannak olyan áru típusok, amelyek esetében a minimális hőmérséklet ingadozás is minőségromlással jár. Ezért nagyon pontosan kell a hőfokot beállítani, odafigyelve a rakodás ideje alatt történő változásokra, arra, hogy maga az áru is felmelegíti a hűtőt, és a lehűlési időre is.

 

Érzékelő

 

Az érzékelők sok esetben meghibásodhatnak, ezért nem elegendő erre hagyatkozni. Az áru hőmérsékletét az erre való eszközzel érdemes bizonyos időközönként ellenőrizni. Valamint az érzékelők jó műszaki állapotáról mindig meg kell győződni, esetenként a hűtőkocsit le kell olvasztani, hogy ne fagyjon meg az érzékelő.Ezért fontos, hogy a hűtős szállítást olyan partnerrel végeztesse, aki szakszerűen, az előírásokra odafigyelve, kellő tapasztalattal viszi végig a szállítmányozást.


 

Bízza a profikra!

 

A Varolánál alapos odafigyeléssel, megbízható fuvarszervezéssel, és gyakorlott sofőrökkel garantáljuk a sérülésmentes áruszállítást. Mi vállaljuk hőmérsékletre érzékeny, hűtést vagy fűtést igénylő,temperált, fagyasztott áruk biztonságos szállítását.

 

Legyen bármilyen messze az úticél, ideális hőmérsékletet biztosítunk a szállítmánynak. Keresse kollégáinkat bizalommal!

Ajánlatkérés
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A sütik kezeléséről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.