E-Book

 Logisztikai Ablak-zsiráf: kedves elnevezés, de mégis honnan jött?

 

A Logisztikai Ablak-zsiráf neve egy számomra nagyon kedves emlékből eredeztethető. Ki ne ismerné gyermekkorunk kedvenc lexikonját, az Ablakzsiráfot? A több korosztályra lebontott, színes ábrákat és kedves magyarázatokat tartalmazó képes könyv sokunk számára jelentette a nagyvilág megismerését ABC rendbe szedett szavak és hasznos szemléltetők által.

 

Nekem is volt ilyen lexikonom, és nagyon sokat olvasgattam a nagyszüleimmel. Szeretett nagymamámmal mindig együtt jártuk körül, melyik fogalom mit jelent, így az ABC-t felölelő összes témáról hamar lett egy átfogó képem. Ezt szerettem volna tovább adni, a logisztika világában érvényesíteni, és maradandót alkotni.

 

Örülök, ha segíthetek minden érdeklődőnek és szakmabelinek, legyen az akár kezdő vagy éppen tapasztalt öreg motoros. A Logisztikai Ablak-zsiráffal talán picit nagymamám emléke előtt szeretnék tisztelegni, és látatlanba bebizonyítani neki, hogy minden ezzel kapcsolatos kedves emlék a mai napig még mindig bennem él.

 

Mindezek mellett, szeretnék mindenkit elkalauzolni a fuvarszervezés világában, és hasznos tanácsokkal támogatni szakmai ismeretüket és a szerzett tapasztalatokat. Nagyon fontosnak tartom a szakmabeli kapcsolatok ápolását, ehhez köthetően egy értékálló kapcsolatrendszer kiépítését, így mindenkinek igyekszem a legjobb belátásom és tudásom szerint segíteni az iparágon belül.

 

 

Néhány mondat magamról

 

Ejtenék azért pár szót arról is, hogy ki is vagyok én igazából, és hogy hogyan is jutottam el idáig, illetve miként lettem egy szállítmányozó cég vezetője? Világ életemben tudtam, hogy vállalkozó akarok lenni. Míg mások gyerekként saját kis játékaikkal voltak elfoglalva, én már akkor is azon gondolkoztam, hogyan fogok a hozzám közel álló vállalkozókhoz hasonlítani? Itt kiemelném a család barátját, Tibort, aki olyan, mintha a keresztapám lenne. Igen, azt hiszem ő inspirált a kezdetekben, hiszen hajós szállítmányozással foglalkozott, ez pedig nekem – gyerekként – különösen tetszett. Tudtam, ha felnővök, valami hasonló jó részese szeretnék én is lenni, és ezzel én is elérném azt a határtalan szabadságot ami mindig is motivált arra hogy vállalkozó lehessek!

 

Nem mindig voltam ám a Variola csoport résztulajdonosa. Fiatalként egy követelésbehajtó- és kezelő cégnél dolgoztam, majd néhány év alatt magam is egy hasonló mentalitású követeléskezelőt hoztam létre. Ahogy a világ azonban változott, úgy az igények is lassan áttevődtek más területre, és elkezdtünk a szállítmányozással foglalkozni, majd szépen, lépésről-lépésre építkeztünk. Végül a V4-ek és Európa irányába orientálódtunk szállítmányozás szempontjából.

 

Ma már a gazdaság minden területén ott vagyunk és szállítunk, hiszen az élelmiszerektől kezdve a szaniteren át egészen a bútorokig mindent vállalunk. A csapatom megbízható és gyors, melyre nagyon büszke vagyok. Folyamatosan próbáljuk felvenni a harcot a szembe jövő kihívásokkal, alkalmazkodunk a modern világ folyamatos változásához, mindeközben pedig próbálunk legjobb belátásunk szerint cselekedni, ezzel együtt hozzáadott értéket teremteni, és legbelül embernek maradni.

 

 

Milyen hasznos információk birtokába kerülhetünk a Logisztikai Ablak-zsiráffal?

 

Igyekeztem úgy összeválogatni az anyagot, hogy minden alapkérdésre rávilágítsak és különböző példákkal szemléltessem az egyes helyzeteket.

Engedd meg, kedves olvasó, hogy tegeződjünk, hiszen a logisztikában mi mindig tegező viszonyban beszélünk egymással.

 

Az első részben szakmai fogalmakat tisztázunk, így megismerkedhetsz az exporttal és az importtal, és például azzal is, hogy mi a különbség a fuvaros és a szállítmányozó között. Nem, nem ugyanaz a kettő ugyanis, és nagyon fontos tudni, melyik milyen pozíciót tölt be, milyen feladatokkal rendelkezik, hova terjed ki a hatásköre.

Megtudhatod, hogyan bonyolíthatsz le fuvarszervezést határidőre, és mi történik akkor, ha bejön a képbe egy-egy piros betűs ünnep?

 

Tudtad, hogy az élő állatok szállítása már a különleges áruk csoportjába tartozik? Ha érdekel, melyek a normál áruk és mik a speciális bánásmódot igénylő árucikkek, mindenképp olvasd el a Logisztikai Ablak-zsiráfot, hiszen ez is kiderül belőle!

 

A szállítás pontosságához elengedhetetlen a pontosan definiált fel- és lerakóhelyek adatainak megadása. Enélkül ugyanis az ember hamar el tud veszni, és pontosság hiányában hamar megütheted a bokádat. Az e-book választ ad arra, hogyan add meg a fel- és lerakó helyeket helyesen, hol-mit és hogyan tüntess fel. Tippekkel segítek abban, mire figyelj oda legfőképpen, és egy konkrét példát is olvashatsz az ajánlatkérésre vonatkozóan.

 

Olvasgasd, lapozgasd logisztikai kisokosunkat, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy hasznos információk birtokában legyél, mindezzel támogatva téged a fuvarszervezés szerteágazó világában.

 

Az E-Book letöltéséhez kattintson ide.

Ajánlatkérés
A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A sütik kezeléséről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.